Fuji
onze lappen
links
index
nikita
gepland nest
Aika
Shacal Zigga
Täplä
rasinfo
pup info
Jazzi
gefokte nesten
fotoalbum

Een Finse lappenhond is geschikt als huishond is erg vriendelijk en heeft een goed karakter Ze zijn erg vriendelijk tegenover kinderen. Een hond haart altijd het verharen is erger als ze van vacht wisselen van zomer naar wintervacht en andersom dan vind je behoorlijk wat haar. Een Finse lappenhond heeft wel beweging nodig een flinke wandeling waarderen ze erg

De lappenhond is door de eeuwen heen de bewaker en hoeder van rendierkuddes waarvan de Lappen hebben bestaan. Oorspronkelijk waren zij nomaden die met hun grote kudde rendieren hebben getrokken. Zij hebben altijd in hoofdzaak van de rendierteelt, jacht en visserij geleefd. Voor deze mensen was de lappenhond een onmisbaar onderdeel van hun leven geworden. Hij deelde de tent met de familie en lag dan naast de kinderen om ze warmte te geven. De lappenhond is hierdoor een gezelschapshond geworden vriendelijk en betrouwbaar.

Het is een middelgrote hond waarvan de ideale schofthoogte (=gemeten bij schouderbladen) voor de reu 49 cm en voor de teef 44 cm is met een tolerantie van 3 cm naar boven dan wel naar beneden. Wel moet opgemerkt worden dat het rastype belangrijker wordt geacht dan de schofthoogte.
Iets langer gebouwd dan de schofthoogte met meestentijds rechtopstaande oren. Tiporen zijn (nog) toegestaan. De staart heeft overvloedig lang haar en wordt als regel wanneer de hond in beweging is, losjes over de rug gedragen. In rust of bij hevige belangstelling voor iets mag de staart hangen.
En dan de kleur; alle kleuren zijn toegestaan mits de basiskleur domineert.
We hopen dat we U  informatie gegeven hebben waar u iets aan heeft. Als U nog vragen heeft kunt U altijd opnieuw contact opnemen. Ook kunt u altijd een afspraak met een fokker maken om eens te kijken hoe de Finse Lappenhond zich gedraagt.

  

De Finse Lappenhond

(Suomenlapinkoira)

fuji

onze lappen

links

home

webcam

nikita

gepland nest

aika

zigga

täplä

ras info

pupinfo

Jazzi

new

nesten

foto pups